Nieuws

Wielerronde 2022

Als de kermis in Steensel weer losbarst staat op Maandag steevast de wielerronde op de rol. Zo ook dit jaar, na twee jaar gedwongen stilstand barst het circus weer los. Veel mensen kijken er enorm naar uit dat er weer reuring is in het dorp, het is al veel te lang stil geweest! Ook dit jaar wordt er door de schooljeugd weer een sponsorcross verreden, altijd enorm leuk om die koters door de straten te zien gaan. Deze keer om geld in te zamelen voor het goede doel van 2022 en wel een Fun4Four Multigame tafel voor in het nieuwe gemeenschaphuis.

Fun4Four

Dit jaar is de start/finish uit veiligheidsoverweging verplaatst naar de Riethovenseweg maar verder is het parcours hetzelfde gebeleven zoals het altijd is geweest.
De wielerronde en de prachtige krant zijn weer tot stand gekomen door het groot aantal sponsors die jaarlijks bereid zijn om ons te steunen. We gaan er met z’n alle weer een geweldige dag van maken met naar we hopen mooi weer en we zien u graag langs het parkoers op één van de vele terrassen!!

Ook dit jaar kan er in Steensel gestreden worden om de Kempencup. Steensel maakt deel uit van dit fietsfeest voor de fanatieke recreant. Na de ronde in Geldrop, Veldhoven, Westerhoven, Riethoven, Hapert,  Bladel, Luyksgestel en Duizel, kan men naar harte lust fietsen in Steensel op maandag 15 augustus. Het eindklassement wordt opgemaakt op zaterdag 3 september in de Weebosch. Wie gaat er aan de haal met de leiderstrui? Voorwaarde voor deelname is dat men niet in het bezit is van een licentie en minimaal 18 jaar is. Het gaat er serieus aan toe maar soms is meedoen belangrijker dan winnen. Moedig uw lokale helden aan in Steensel.

De elite dames zullen ook nu weer strijden om de eer en prijzen. Voor de dames geldt dat zij, net als de elite heren, fietsen in het hoogste prijzenschema. Zij zullen de krachten met elkaar meten vanaf 16.30 uur over het mooie maar bochtige parcours in Steensel.

De heren sluiten deze dag als gewoonlijk af met de strijdt tegen de verzuring over de keien van Steensel. Het supporteren of fietsen maakt dorstig, daar is rekening mee gehouden want het feest en de muziek in de feesttent bij de kermis maakt het uitje compleet.

Graag tot ziens in Steensel.