Sponsortocht Wielerronde Steensel

Ook dit jaar is er weer een speciale wielerronde voor de kinderen uit Steensel. Dit vindt plaats voor de officiële wielerronde tijdens Kermismaandag van Steensel 14 augustus. Kinderen fietsen dan zoveel mogelijk rondjes voor een Goed doel.

Informatie Goede Doel:

Een DUOfiets is dé ideale fiets voor mensen die niet meer zelfstandig kunnen fietsen. Op een DUOfiets zitten de bestuurder en bijrijder naast elkaar, de bestuurder remt en stuurt en allebei de personen kunnen met trapondersteuning trappen. Doordat men naast elkaar zit hebben allebei de rijders goed zicht en kunnen ze met elkaar communiceren. De DUOfiets is geschikt voor mensen die niet meer zoveel kracht en evenwicht hebben, die visueel gehandicapt zijn en die om wat voor reden ook niet meer zelfstandig kunnen participeren in het verkeer. Als bijrijder kunnen ze de vrijheid van het fietsen herontdekken en weer actief zijn in de buitenlucht. In meerdere plaatsen in de omgeving van Steensel wordt er al mee gefietst. De ervaringen daar zijn positief, een uitje op een DUOfiets wordt enorm gewaardeerd.

De Belangenvereniging Senioren Steensel heeft toegezegd na aanschaf van de duofiets het gebruik en onderhoud te coördineren.

Inschrijven voor de sponsortocht kan via onderstaand formulier.

Hartelijk dank voor alle hulp!

Inschrijfformulier Sponsortocht

Informatie deelname sponsortocht

Om 13.15 uur kunnen de kinderen naar de start komen om daar hun vervoersmiddel te versieren, zodat ze flitsend van start kunnen gaan.

De sponsortocht start om 14.00 uur bij het Startpunt op de Riethovenseweg. Je levert van te voren je formulier en het sponsorgeld in bij Hanneke Stravens, Inge Waarma of Vivian Stacey. Van hun ontvang je op dat moment dan een helm.

Het rondje gaat als volgt: Riethovenseweg, Frans van Nunenstraat, Hoogeind, Weverstraat, Grote Akker, Molenpad, Riethovenseweg.

Nadat je de rondes succesvol hebt voltooid, wordt het sponsorgeld bij elkaar opgeteld en zullen we het totaalbedrag snel daarna aan jullie terugkoppelen.

Graag willen wij weten hoeveel kinderen ongeveer zullen starten en wie van de kinderen meedoen aan het fiets versieren. Dus stuur een mail naar Hanneke Stravens t.stravens@gmail.com.  Noteer de naam van het kind(eren) en of ze deelnemen aan het versieren en/of sponsortocht!

Wij hebben er zin in. We hopen vele van jullie weer te zien!

Groetjes Vivian Stacey, Inge Waarma en Hanneke Stravens

Deel dit bericht